Oprichting

Oktober 1967

Oprichter

De heer Daan Bod. Hij was destijds jeugdwerker in Bathmen en van oudsher korfballer bij N.K.C. Het idee om te komen tot oprichting van een badmintonclub is ontstaan in het clubhuis ‘Duiventil’ van de tafeltennisclub, waar op gras werd gespeeld en dus ook gebadmintond kon worden.

Accommodatie

BC Reflex is begonnen op het gras van de tafeltennisclub. Vervolgens ging men verder in ‘Het Spoortheater’ dat indertijd nog ‘Ons Gebouw’ heette. In deze zaal moesten iedere week de lijnen weer worden uitgetekend, aangezien die uitgewist werden doordat een plaatselijke dansvereniging er eveneens gebruik van maakte. Het gebouw bood plaats voor twee speeldvelden.

Uiteindelijk week men uit naar de huidige thuisbasis: Sporthal Noetsele. Deze sporthal heeft 9 badmintonvelden. Naast Sporthal Noetsele wordt er ook gebruikgemaakt van Sportzaal Bachlaan in de wijk Groot Lochter. Deze zaal voorziet in 3 velden en wordt normaliter gebruikt voor de competitiewedstrijden van de jeugd” te wijzigen in “Uiteindelijk week men uit naar de Sporthal Noetsele en werd daarnaast gebruikgemaakt van de Sportzaal Bachlaan in de wijk Groot Lochter. Deze zaal voorziet in 3 velden en werd gebruikt voor de competitiewedstrijden van de jeugd. Na afbraak van de Sporthal Noetsele heeft BC Reflex haar intrek genomen in de Sporthal Kruidenwijk welke inmiddels al weer de nodige jaren de thuisbasis is. Hier beschikt Reflex over 9 badmintonvelden. Ook de jeugd maakt voor haar competitie wedstrijden op zaterdag gebruik van Sporthal Kruidenwijk.

Eerste trainer

1971: Dhr. J. Tip uit Haaksbergen

Eerste voorzitter

1967: Hans van den Berg

Eerste Bestuur

1967: dhr. Van den Berg, dhr. Bod, mevr. Harmeling

Tweede voorzitter

1970: Dick Lange

Tweede Bestuur

1970: Dick Lange (voorzitter), Menno Tuil (vice-voorzitter), Jeanette Bosch (secretaris), Willy Nijenhuis (penningmeester), Annemarie Engbers (wedstrijdsecretaris), Joop Bergman (materiaalbeheerder), Juup Houthuijse

Eerste clubblad

1971: “Time Out”