Clubkampioenschappen

Verslag clubkampioenschappen badmintonclub B.C. Reflex Nijverdal

Wie:               B.C. Reflex  
Wat:               clubkampioenschappen  2017
Waar:            sporthal Kuperserf te Nijverdal
Wanneer:      mei/juni 2017

Spannende ontknoping toernooi BC Reflex!

In de afgelopen periode heeft B.C. Reflex wederom haar traditionele clubkampioenschappen afgewerkt. In diverse categorieën, zowel recreatief alsmede op competitie niveau, speelden de  badmintonners van Reflex in de sporthal aan de Kuperserf om de eer van de alom gerespecteerde “Bert Burer Bokaal” en de rangschikking in de competitieteams voor het komende seizoen. 
Daarbij kregen diverse nieuwe leden de kans te laten zien wat ze in hun mars hadden en het veroveren van een goede uitgangspositie in de “pikorde” van de kleedkamer.
Met andere woorden, er stond veel op het spel voor de nieuwelingen en dat was te merken in de soms verrassende uitslagen op de velden.
De Heren senioren strijd kende ditmaal een zeer verrassend verloop.
In de voorronden wist Harry Pekkeriet de favoriet voor de beker, Frank Nitert, een gevoelige nederlaag toe te brengen. In de kruisfinales wisten zowel Harry als Frank hun wedstrijden te winnen waardoor deze elkaar in de finale wederom tegenkwamen. Frank Nitert had blijkbaar zijn vorige ontmoeting goed geanalyseerd en had zijn zenuwen het beste in bedwang waardoor hij nu deze partij wel wist te winnen. Hierdoor kon Frank Nitert wederom als de clubkampioen van BC Reflex  worden gehuldigd.
Opvallend detail was nog wel het ontbreken van clubicoon Dick Slatius in de strijd om de titel. Blijkbaar gaan de jaren tellen, want deze senior kon geen potten meer breken.
Bij de Dames senioren wist Heleen Hegeman haar overwinning van vorig jaar te prolongeren. Corine Strikker werd hier wederom 2e en “coming-up” Lenneke Koopmans wist beslag te leggen op een 3e plek.
Bij de Heren recreanten wist eindelijk Remco Bartelink zijn talent te etaleren door een 1e plek te veroveren.
De penningmeester van de club, Erik Slooyer, werd hier weer, is het uit beleefdheid?, 2e.
En de swingende tekstschrijver, Jan Verhoek werd verdienstelijk 3e
Bij de Dames recreanten was Nathalie Hallink dit jaar weer de sterkste.
Willemijn van Asselt werd 2e en Marieke Huisman wist verrassend  beslag te leggen op de 3e plek.
Bij de jeugd werd Nikki van Braam 1e. Vorig jaar moest deze nog genoegen nemen met een 2e plek. Maartje van Burgt werd nu 2e en Ramon Kraan was goed voor de 3e plaats.